U bent hier

FOD: Oproep tot kandidaturen voor pilootprojecten voor geïntegreerde zorg voor chronisch zieken

Betreft : Oproep tot kandidaturen voor pilootprojecten voor geïntegreerde zorg voor chronisch zieken

Wij hebben de eer om u te laten weten dat een oproep tot pilootprojecten voor de ontwikkeling van geïntegreerde zorg voor chronisch zieken officieel gelanceerd werd op 2 februari 2016, op de nationale informatiedag waaraan de ministers van volksgezondheid van de federale overheid en de deelstaten hebben deelgenomen. Deze oproep geeft uitvoering aan het Plan ‘Geïntegreerde zorg voor een betere gezondheid’[i], dat op 19 oktober 2015 goedgekeurd werd door alle ministers van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de ontwikkeling van een dergelijk project, nodigen wij u uit om kennis te nemen van de praktische Gids die u op onze website kan consulteren via de link www.chroniccare.be. Deze Gids beschrijft het design van de toekomstige pilootprojecten, hun doelstellingen, de voorwaarden waaraan ze moeten beantwoorden, en de timing voor de uitvoering ervan.

De oproep zal afgesloten worden op 31 mei 2016, de limietdatum voor de indiening van een ‘interesseverklaring’ door personen die willen deelnemen aan een project. Indien uw interesseverklaring weerhouden wordt, wordt nadien een periode van zeven maanden voorzien waarin u, met begeleiding van een externe coach, uw projectplan kan uitdiepen.

Op de hierboven vermelde website kan u eveneens de presentaties vinden van de informatiedag van 2 februari 2016, een rubriek ‘FAQ’, en een (voorlopige) template met de grote lijnen van de informatie die uw eventuele interesseverklaring dient te bevatten.

In de volgende vier maanden vragen we u om te na te gaan, samen met de actoren van het terrein rondom u, of er bereidheid is om aan te sluiten bij de ontwikkeling van geïntegreerde zorg. Als dit het geval is, dient u overleg te organiseren met deze actoren om samen de doelgroep te definiëren waar uw project zich zal op richten (in een eerste tijd), evenals de geografische zone die uw project zal dekken (meer informatie hierover in hoofdstuk 4 van de Gids). 

In deze periode van vier maanden zal de website progressief aangevuld worden met informatie die u kan helpen bij deze werkzaamheden. Als u regelmatig op de hoogte wil blijven van nieuwe informatie, kan u zich inschrijven op het online formulier dat u op dezelfde website kan vinden. De interadministratieve cel die verantwoordelijk is voor de pilootprojecten kan u ook ondersteuning bieden voor een eventuele informatievergadering met mogelijke partners (contact via: chroniccare [at] health.belgium.be).

Voor alle vragen in verband met deze oproep en waarvoor u geen antwoord vindt op onze website, kan u zich eveneens per e-mail richten tot de interadministratieve cel.

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!