U bent hier

Fod Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu zoekt innovatieve praktijken inzake mededelen van diagnoses.

In de gezondheidszorg zijn er tal van situaties waarin er bijzondere aandacht besteed moet worden aan de mededeling van de diagnose: diagnoses van zeldzame of chronische ziektes, van ernstige ziektes zoals kanker, van een handicap, infertiliteit, terminale ziektes, etc.

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft een onderzoeksteam onder leiding van prof. Razavi van het Jules Bordet Instituut de opdracht gegeven om een studie te doen naar de praktijken van mededelingen in de diagnosefase van zeldzame, chronische of ernstige aandoeningen.

Het onderzoek heeft onder andere tot doel om de innovatieve praktijken op het gebied van mededelingen in de diagnosefase van zeldzame, chronische of ernstige aandoeningen in kaart te brengen. Het gaat concreet over acties die ondernomen worden met de bewuste wil om de kwaliteit van mededelingen van slecht nieuws te verbeteren in vergelijking met de dagelijkse, gewoonlijke praktijken. Om in aanmerking te komen moeten deze acties toegepast zijn in de dagelijkse klinische praktijk en moet er ervaring over opgedaan zijn.

Het wetenschappelijk team zoekt dus gezondheidswerkers die innovatieve praktijken hebben geïmplementeerd. Als u denkt aan een initiatief binnen dit domein, kan u mevrouw Konings via mail contacteren:  stephanie.konings [at] bordet.be

Voor alle bijkomende informatie kan u natuurlijk ook bij mevrouw Konings terecht.

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!