U bent hier

Kankercentrum Gent, IKG, lanceert website www.kankercentrumgent.be

Het geIntegreerd Kankercentrum Gent (IKG) van AZ Maria Middelares werd in oktober 2013 boven de doopvont gehouden. Om tegemoet te komen aan patiënten, zorgverstrekkers en iedereen die op zoek is naar informatie over kanker, lanceerde het IKG eind april hun gloednieuwe website www.kankercentrumgent.be. Hun deelname aan wetenschappelijk onderzoek neemt ook een prominente plaats in op de site.

Elke dag krijgen gemiddeld 170 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling ervan vergt veel van de patiënt en zijn of haar omgeving. Goede opvang, steun en duidelijke informatie zijnvan essentieel belang. Daarom lanceert het IKG een website www.kankercentrumgent.be voor patiënten, zorgverstrekkers en iedereen die op zoek is naar informatie over kanker.

Het IKG biedt een volledig programma aan voor de patiënt en familie doorheen alle fasen van de behandeling inclusief kankerscreening, genetische counseling, rehabilitatie, leven na kanker, psychologische ondersteuning, en palliatieve zorg. Patiëntenzorg gebeurt multidisciplinair waarbij de expertise en de ervaring van talrijke specialisten de best mogelijke zorg voor de patiënt verzekeren. De specialisten hanteren hierbij steeds de laatste internationale richtlijnen. De artsen-specialisten steunen op een netwerk van paramedisch specialisten om zo samen betrokken en patiëntgerichte behandeling aan te bieden. Ook de huisarts wordt hierbij nauw betrokken.

Het IKG weet graag wat de gebruiker van de nieuwe website vindt. Wie de korte enquête op de homepage invult en voor 1 juni terugstuurt naar kankercentrumgent [at] azmmsj.be maakt kans op 4 gratis filmtickets. Nieuwsgierig? Surf dan snel naar www.kankercentrumgent.be.

Voor meer informatie, een bezoek of een interview, contacteer

Kankercentrum Gent: kankercentrumgent [at] azmmsj.be tel. 09 246 95 22

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!